Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

<<Η ιστορία της γάτας>>


Έχετε ποτέ αναρωτηθεί για την ιστορία της γάτας; Τη διάρκεια των αιώνων, οι γάτες έχουν τόσο λάτρεψαν και despised από διάφορες ομάδες ατόμων. Σήμερα, οι γάτες είναι το ίδιο δημοφιλής όπως σκύλους όταν πρόκειται για την κοινή οικιακά ζώα συντροφιάς. Αλλά όταν η γάτα έκανε αρχικά προέρχονται από; Και πώς θα κάνει το δρόμο του μέσα στις καρδιές μας και στο σπίτι μας;

Παρά το γεγονός ότι τα οστά που βρέθηκαν σε μια gravesite στην Κύπρο χρονολογείται γύρω στο 7500 π.Χ. υποδηλώνουν κάποιο είδος εξημέρωση μπορεί να έχουν γίνει νωρίτερα με την αγριόγατα είδη, θεωρείται από πολλούς ότι η πραγματική εξημέρωση της γάτας ξεκίνησαν ως γύρω στο 4000 π.Χ. στην αρχαία Αίγυπτο στην Κοιλάδα του Νείλου. Αιγύπτιοι βρέθηκε η γάτα να είναι χρήσιμη για την προστασία των πλάσμα αποθηκεύονται σπόροι από τα ποντίκια, γάτες και ποντίκια διαπίστωσε ότι επρόκειτο να βρεθούν όπου ήταν άνθρωπο. Ήταν μια επωφελής σχέση και για τις δύο πλευρές.

Αν και οι Αιγύπτιοι κατείχαν πολλά ζώα, η γάτα ήταν η μόνη δυνατότητα να περιφέρονται όπως ικανοποιημένος, αλλά ήταν επίσης όταν διατηρούνται σε κλειστούς χώρους φύλαξης των πολύτιμων σιτηρών. Αιγύπτιοι άρχισαν να προβάλετε γάτες ως ιερά ζώα, όπως το σύμβολο της θεάς Bastet ήταν απεικονίζεται με το κεφάλι της γάτας. Η γάτα έλαβε ιδιαίτερα θέση στην κοινωνία, και έγινε ένα έγκλημα ή να βλάψει τον σκοτώσει μια γάτα. Σκοτώνοντάς μια γάτα μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ή μια πέτρα ξυλοδαρμό. Ο πραγματικός θάνατος μιας γάτας ήταν ένα εξαιρετικά θλιβερό γεγονός για την οικογένεια, και πολλές γάτες ήταν embalmed, να θέσει σε φέρετρα, και ακόμη και mummified.

Τελικά εξημέρωση της γάτας εξάπλωση. Νείλου ναυτικούς που εκτρέφονται γάτες στα πλοία τους, για τον έλεγχο των τρωκτικών πληθυσμού, και μερικές φορές κατά την εκφόρτωση των προϊόντων τους, μια γάτα θα περιπλανηθεί από το πλοίο για την ίδρυση νέων εδαφών για σπίτια. Κατά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν γάτες που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση του πληθυσμού σε επίμυες και ποντίκια υπό έλεγχο, αλλά ήταν επίσης εκτρέφονται ως κατοικίδια ζώα. Γάτες έγινε αγαπημένο κατοικίδιο σπίτι, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών. Και ισλαμικές χώρες που πραγματοποιήθηκε η γάτα σε μεγάλη εκτίμηση, όπως έκαναν οι Αιγύπτιοι.

Το Μεσαίωνα είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή της γνώμης των αιλουροειδών. Οι γάτες ήταν είδαν να έχει μαγικές δυνάμεις και ότι θα είναι συνδεδεμένες με το διάβολο. Οι ιδιοκτήτες είχαν θεωρηθεί μάγισσες. Πάπας Γρηγόριος IX ξεκίνησε έναν πόλεμο για τις γάτες, και μάλιστα έφθασε στο σημείο να ετικέτα η γάτα ένα «διαβολικό πλάσμα." Γάτες τέθηκαν σε θάνατο και, ενίοτε, καίγονται με τους ιδιοκτήτες τους. Αυτό σχεδόν εξαφανισθεί η οικιακή γάτα του πληθυσμού στην Ευρώπη, και πιστεύεται ότι ήταν ο λόγος για τη βουβωνική πανώλη, από το τρωκτικό πληθυσμού ήταν σε θέση να αυξήσει. Μέχρι σήμερα, οι προλήψεις ακόμη προσδώσει μία δυσοίωνη εξουσία για την γάτα, όπως συχνά θεωρούμε κακή τύχη να έχουν μια μαύρη γάτα μας διασχίζουν μονοπάτια. Είναι, επίσης, που συνδέονται με Χάλοουην.

Το 1800 έφερε άλλη αλλαγή στον τρόπο σκέψης, και η γάτα για άλλη μια φορά έγινε το αγαπημένο κατοικίδια ζώα που κάποτε ήταν. Εξημέρωση της γάτας στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει αρχίσει μέχρι το Ευρωπαϊκό εποίκων έφτασε. Τους έφερε πάνω σε πλοία από το εξωτερικό για τον έλεγχο των τρωκτικών του πληθυσμού των νέων οικισμών. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Γάτες πλέον ασφαλή σπίτια κατοικούν σε ολόκληρο τον κόσμο, purring με ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου